12 000 Ft feletti vásárlás esetén - AJÁNDÉK FUN CUP 🎁

A gondtalan menstruáció itt nem marketingszöveg! – Élménybeszámoló

fun cup

Fun Cup menstruációs kehely. Egyszerű. Kényelmes. Biztonságos. – Legalábbis ez diszíti a honlap tetejét, amikor az ember lánya először keresi fel a kollégája által “reklámozott” menstruációs kehely oldalát.

Aztán, ahogy görgeti lefelé az illető az oldalt szembesül azzal az állítással is, hogy “kevesebb aggódás, több élmény”.

Ilyenkor suhan át az ember agyán az a gondolat, hogy persze... biztosan csak marketingfogásról van szó. Ezek jól kitalált szlogenek, amik szeretnének hatással lenni az olvasóra.

És hatással is vannak. Többek között rám is hatással voltak. Azonban, valamiért nem rendeltem meg a terméket, pedig szívesen kipróbáltam volna.

fun cup

Talán az volt a visszatartó erő, hogy világéletemben betétet használtam. A tampon használatát el se tudtam képzelni… nem hogy ezt. Mert hát mégis, hogy fogom én AZT felhelyezni?! Már itt jött a pánik és a túlgondolás (mint az élet minden területén).

Egy ilyen “kis” problémát is sikerült túlreagálni, azon agyalni, hogy én képtelen vagyok a használatára. Így hagytam is… persze azért a Facebook oldalt bekövettem, biztos ami biztos alapon.

Ekkor jött a nyereményjáték, amely során nekem kedvezett a szerencse. Kisorsoltak, én lettem a nyertes!

Szeretném itt leszögezni, hogy a Fun Cup semmilyen formában nem keresett meg. Azonban láttam az oldalon, hogy van mástól is élménybeszámoló, így úgy gondoltam, megosztom én is a történetemet. Hátha ezzel a cégnek, illetve más lányoknak és nőknek is segítek. Mindezt pedig mindenféle tabuk és cenzúra nélkül!

fun cup

Első használat

Jaj… hol is kezdjem?! Az első használatot nem is első használatnak mondanám.

Amikor megjött a menstruációm, úgy gondoltam, hogy kipróbálom és lesz, ami lesz.

Az útmutatón lévő hajtogatásokat próbálgatva, próbáltam felhelyezni a kelyhet. A kehely feltétele nem sikerült, de legalább könyékig véres lettem a végére. Ez volt az a pont, ahol úgy gondoltam, hogy jó, akkor ezt most hagyjuk és majd visszatérek rá. Aztán pedig… nem tértem vissza rá. Hónapokig.

fun cup

Tényleges első használat

A betéttel sose voltam kibékülve, de igazából nem is mertem kipróbálni mást, mert ez egyszerű volt és gyors. Tampont se mertem, mert a tudat, hogy nyúlkálni kell odabent, jobban kell figyelni és cserélgetni óránként kicsit eltántorított… ezért húztam az időt a menstruációs kehellyel is. Pedig, milyen rosszul tettem… ha hamarabb elkezdem, akkor sok kellemetlenségtől védtem volna meg magam.

A helyzet ugyanis ott kezdődött el, hogy egy szép délutánon az edzőteremben sikerült átáznom… amit szerencsére nem láttak, mert kis foltba történt, sötét nadrágon. Én is alig vettem észre, azonban nekem ez pont elég volt arra, hogy görcsösen toljam le a maradék edzést, arra gondolva, hogy észre fogják venni, teljesen át fogok ázni, elcsúszott a betét stb, stb.

Olyan idegesen mentem haza, hogy ez a löket elég volt arra, hogy zuhanyzás után egy fél órát (legalább) szenvedjek a felhelyezéssel több tutorial videó után. Aztán pedig, sikerült! El sem tudtam mondani azt az örömöt, amikor is sikerült felhelyezni és minden a helyén volt.

Az éjszakát viszont nem tudtam nyugodtan végig aludni, mert az volt bennem, hogy mi van, ha felcsúszik (a blogon van olyan cikk ami ezeket a tévhiteket eloszlatja). Tudtam, hogy ez nem lehetséges, azonban az én hülye agyamnak pont elég volt arra, hogy ne tudjak normálisan aludni.

Arra viszont nem gondoltam, hogy a neheze csak ezután jön… ugyanis a reggeli leszedés maga felért egy edzéssel. Izzadtam, bepánikoltam, nem tudtam elérni, ha elértem akkor nem tudtam kivenni… jó kis reggeli indító volt. Legalább nem voltam álmos, az biztos.

Végül – miután megnyugodtam – sikerült kiszedni , de úgy voltam vele, hogy már amúgy is majdnem elkések a munkából, nem teszem vissza, hanem marad a jól bevált betét… Szerencsére már nem volt sok a menstruációmból.

Második felhelyezés

A következő menstruációm persze akkor jött meg, amikor egy új pasi került a láthatárra. Mindezt úgy, hogy aznap este elhívott táncolni, másnap pedig kirándulni. Ennél jobb tesztelési időszakot el sem tudtam volna képzelni a menstruációs kehelynek.

Ugyanis nem éreztem volna magam felhőtlenül ha tudom, hogy betétet használok. Így maradt a kehely, aminek muszáj volt működnie! És… működött is. Az első nagy szenvedős fel- és leszedés után az ember lánya már tudta, hogy mire számítson. Tudta, hogy hogy kelljen hajtogatni, hogy jó legyen. Tudta, hogy, hogy mennyire mélyen kell feltenni és hogy, kell felhelyezni, hogy az biztonságos legyen.

Az oldalon nagyon jó tippek vannak, amiket érdemes követni. De érdemes videókat is megnézni erről a neten, ahol elmondják a tapasztalatokat.

Nekem ezek rengeteget segítettek, így sikerült felhelyezni és úgy elmenni este, hogy nem aggódtam semmi miatt.

A másnapi kirándulásos nap is nagyon jól sikerült. Azonban ott, biztos ami biztos alapon betettem egy betétet a kehely mellé, mivel nem tudtam, hogy sok séta, esetleges hegymászás, hosszú nap mellett hogyan működik a dolog. De szintén működött! Nem volt szivárgás. Nem volt semmi féle probléma, így teljesen gondatlan volt ez a két nap.

El is felejtettem, hogy megvan a menstruációm.

fun cup

Harmadik felhelyezés

Ez volt most a legutóbbi menstruációm alkalmával, amikor is már “gyakorlottabban” tudtam felhelyezni és leszedni a kelyhet.

Eszembe nem jutott már betétet használni, amikor tudtam hogy megjött az volt az első gondolatom, hogy felteszem a kelyhet és ezzel le is van tudva. És le is volt... ennyire egyszerű az egész!

Kinek ajánlom?

Hogy kinek?! Mindenkinek, aki ki akarja próbálni! Már próbáltam én is több barátnőmnek ajánlgatni, azonban ők is óckodnak a gondolattól.

Remélem, hogy egyszer sikerül őket is rávenni, hiszen nem túlzok, hogy ha azt állítom, hogy a Fun Cup megváltoztatta az életemet. Én mindenkinek ajánlom, életkortól függetlenül.

Tippek

Nagyon sok utána olvasás és videó! Tutorialok a hajtogatásról és felhelyezésről. Ezek nekem nagyban segítettek abban, hogy kényelmesen, fájdalommentesen fel tudjam helyezni a kelyhet.

Síkosító. Ez is jó lehet, főleg az elején. Illetve, hogy ha te is rápánikolsz arra, hogy fel kell tolnod magadba valamit, amit nem feltétlenül akarsz. 😀

Fürdőszoba. Szerintem az a legkényelmesebb módszer, ha este zuhanyzás közbe cseréled és reggel, gyors mosakodás közben szeded ki. Így elkerülhető az is, hogy esetleg kiöntsd a vért… bár, nekem ezzel még szerencsére nem volt probléma. De azért a zuhanyzóban, fürdőkádban ez a baleset jobban elkerülhető, mint mondjuk a hálószoba közepén, egy fehér, bolyhos szőnyeg felett.

Ne add fel! Lehet, hogy sokat kell vele “szenvedni” az elején, de viszonylag hamar beletanul az ember.

fun cup

Miért jó?

Sok évig elég. Véded vele magadat és a környezetet, a Földet is.

Megismerheted a saját tested. Bevallom őszintén azelőtt nem voltam ez a “felfedező” típus, de amióta megtanultam felhelyezni a kelyhet teljesen máshogy állok a női mivoltomhoz és örülök annak is, hogy többet tudok a női testről, mint eddig.

Stresszmentes lesz vele az edzés. Akármilyen mozgásformát végzel nem kell azon aggódni, hogy átázol, vagy baleset történik. Többféle edzésnél kipróbáltam és mindegyiknél betonbiztos volt. Nem kell azon aggódni, hogy jaj megvan a menstruációm és úgy kell edzenem… nem! Csak szimplán élveztem az edzést.

Összegzés

Amikor megvolt és felhelyeztem a kelyhet nagyon örültem neki, hogy ráértem a menstruációval foglalkozni 12 óránként, reggel, felkeléskor és este, lefekvéskor. Addig eszembe sem jutott, ami pszichésen is jól hatott a testemre.

Ami pozitívum volt, hogy nem voltak olyan görcseim, mint szokott lenni. Gondolom azért sem, mert nem láttam folyamatosan, hogy piros a wc papír. Valamint azért sem, mert végre nem volt kellemetlen “40 fokban” pluszba izzadni odalent, nem úgy mint a betéttől.

Végre nem kell felvennem a régi menstruációs bugyijaimat. Abba lehetek, amit szeretek. Azt vehetem fel, amit akarok. Nem kell megváltoznom, csak azért mert megjött. És ez akkora önbizalmat és szabadságot ad, hogy az minden pénzt megér!

Arról nem is beszélve, hogy ha nem olyan szerencsés az ember lánya, hogy megnyerje, akkor is csak egyszer kell beruházni rá, ami nagyon sok évig elég. Jó ez a Földnek és a lelkünknek is!

Aki gondolkodik, hogy kipróbálja, annak mindenképpen ajánlom a Fun Cup menstruációs kelyhet, mert Mindenki megérdemli, hogy gondatlan legyen a menstruációja… a Fun Cup-pal pedig az is lehet! És ez nem jól begyakorolt marketingszöveg, hanem az igazság!

Hallgassatok egy mindent túlgondoló, pánikoló, aggodalmoskodó lányra és legalább a menstruációtokon ne agyaljatok, ha már minden máson igen! 🙂

Niki