12 000 Ft feletti vásárlás esetén - AJÁNDÉK FUN CUP 🎁

Élménybeszámoló: Kalandozásaim a FUN CUP-pal a korona idején

fun cup

Elsőre  valami furcsa sci-fi filmnek is hangozhat a cím – ha valaki még sosem találkozott a márka nevével. Te, aki ezt olvasod valószínűleg nem most futsz bele először. Sőt, talán már gondolkoztál is rajta, hogy megrendeld a sajátodat. Vagy talán meg is vetted már, de 1-2 sikertelen próbálkozás után elment tőle a kedved, és a doboza azóta is valamelyik szekrényben porosodik.

Nos, tudnod kell, hogy nekem is volt ilyen mélypontom. Nekem sem ment azonnal flottul. Nagyon nem.

A kezdetek

De hogy jutottam el egyáltalán a tampontól a FUN CUP-ig?

Azt hiszem sokan egyetértenek velem abban, hogy tampont használni még mindig kényelmesebb, mint a szárnyas betét. Én legalábbis mindig így éreztem. Mivel kiskamasz korom óta sportolok, így a betétet nem is használtam, talán csak az első 1-2 menstruációm alkalmával. Sporthoz még mindig jobb választás volt a tampon – én mégis szívből gyűlöltem.

Gyűlöltem a hüvelyi szárazságot, amit okozott, ahogy azt is, hogy a kilógó madzaggal nemigen lehet mit kezdeni, és hogy az mindig a legrosszabb pillanatokban kelt önálló életre – és halálosan indokolatlan módon vagy kilógott a bugyiból, vagy épp felcsúszott a fenékvágatba egy pisilés utáni törlés miatt.

És ha már itt tartunk, gyűlölöm, hogy erről soha, senkivel nem lehetett beszélni. Hiába zavar valószínűleg mindenkit, és abban is biztos vagyok, hogy mindenkivel előfordult már. De ilyenekről a mi társadalmunkban ‘nem illik’ beszélni.

Az alternatívák

Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok nő van még így ezzel: nem szeretik azt a menstruációs eszközt, amit használnak, de nem igazán tudnak jobb alternatívát.

Én is sokáig így voltam ezzel.

Még akkor is, mikor először találkoztam az intimtölcsérrel, mint termékkel úgy általánosságban. Egyszerűen bizarrnak tűnt, főleg a hosszú kemény szárral rendelkező tölcséreket elnézve – nem tudtam elképzelni, hogyan lehet ez kényelmes. Arról nem beszélve, hogy gusztustalannak tűnt a gondolat, hogy a menstruációs vért összegyűjtő kis “edénykét” ürítgessem naponta többször. Pfuj.

A nagy találkozás

És akkor itt jöhetne a nagy reklám sablon, hogy: ‘És akkor találkoztam a FUN CUP-pal, ami mindent megváltoztatott.’ Hát nem.

Először is, nem a FUN CUP jött velem szembe, hanem az újdonsült kolléganőm, Szandi. Ha megfeszülök sem tudom felidézni, minek kapcsán kerülhetett szóba elsőként az irodában ez a téma, de azt tudom, hogy a srácok közül páran is jelen voltak.

Szandi mesélt először erről a termékről, majd több különböző téma kapcsán is beszéltünk róla, leginkább érintőlegesen.

De még így is hónapoknak kellett eltelnie, mire egyáltalán elkezdtem gondolkozni rajta, hogy talán mégis adni kellene neki egy esélyt.

Aztán jött a rettegett korona

A mi irodánk már március közepén önkéntes karanténba vonult. S mit ad Isten, a márciusi mensimmel el is fogyott a tamponkészlet otthonról. Így elhatároztam magam: ha már úgyis be vagyok zárva a lakásba megadom magamnak a lehetőséget, hogy kipróbáljam az intimkehely használatát.

Gondoltam, biztos nem lesz egyszerű az elején, és mennyivel kényelmesebb lesz itthon ‘szenvedni’ vele napokig, s nem az irodában feszengeni.

S milyen jól gondoltam.

Az első napok gyötrelme

Túlzás nélkül mondhatom, hogy gyötrelmes napok voltak az elsők.

Az ember lánya amúgy is ki van téve a hangulatingadozásnak ilyenkor (én legalábbis nagyon), és sokkal érzékenyebb vagyok lelkileg is. Ilyenkor még nehezebb elviselni a csalódást, még ha csak ilyen apróságnak tűnő dologról van is szó, mint az intimkehely felhelyezése.

Mikor már harmadik nap használtam, tehát legalább 5 felhelyezésen voltam túl, és még mindig nem sikerült szivárgás nélkül “megúszni” az egész napot kicsit elszontyolodtam.

Én csinálok rosszul valamit? De mégis mit? Hiszen már mindent kipróbáltam: más irányba nézve helyeztem fel, mindkét méretet kipróbáltam, ülve is, guggolva is, de mégsem akart sikerülni.

Már az is megfordult a fejemben, hogy talán a hüvelyem nem megfelelő, és én nem vagyok alkalmas a kehely viselésére. Hiszen több mint 1 évtizede használok tampont, ez mégsem akar menni.

Te ne kenődj el

Ez jó eséllyel benned is meg fog fogalmazódni. Azért ez mégsem egy tampon, nem annyira egyszerű a felhelyezése. Ezt tanulni kell.

Persze a tampont is tanulni kellett valamikor. Hiszen volt idő, amikor még az is új volt és furcsa. De az már olyan régen volt, hogy nem is emlékszik rá az ember lánya, és olyan természetesnek tűnik, mintha mindig is csináltuk volna.

Mit tehetsz ilyenkor?

Hát nem veszted el a lelkesedésed. Én újra meg újra elolvastam az összes cikket a blogon, a ‘Hogyan használd?’ útmutatótól kezdve egészen a GYIK-ig. Még más oldalak hasznos tanácsait is átböngésztem. És minden alkalommal ugyanarra jutottam: a 2-3 hónapos tanulási időszak nem véletlenül lett meghatározva. Ezt tartsd szem előttem ne hagyd, hogy a kezdeti sikertelenség elkedvetlenítsen!

4 nap

Nekem ennyi idő kellett.

A negyedik nap estéjén meglepetten vettem észre, hogy a nap eltelt úgy, hogy bármiféle szivárgást vagy más kellemetlenséget tapasztaltam volna. Eltelt 1 éjszaka, gyors, olajozott ürítés, majd 1 nap, amikor is nem kellett foglalkoznom a menstruációmmal. Sőt, valójában a nap folyamán teljesen elfelejtkeztem róla.

Mert nem kellett tampont cserélnem, nem volt ott egy idegesítő, kilógó madzag, ami zavart volna minden pisilésnél, nem volt kellemetlen nedvességérzet a bugyimban, vagy szárazságérzet a vaginámban. Olyan volt, mint egy áltagos nap. Csak éppen menstruáltam.

Azóta

Mióta a fentieket leírtam eltelt 1 hónap és egy újabb ciklus. Nem fogok hazudni, még most is előfordult 1 vagy 2 alkalommal, hogy szivárgást tapasztaltam. Ilyen még lesz is néha, ebben biztos vagyok.

De már most azt mondhatom, hogy sosem váltanék már másra. Az azóta eltelt időben kerékpáros életmódra váltottunk, tollasozni és frizbizni járunk hétvégenként, és lassan elkezdünk visszatérni a szociális életbe. És mindezt most már úgy tehetem ’azokon a napokon’ is, hogy nem érzem magam kényelmetlenül, feszélyezve vagy korlátozva.

És ez az, amire szerintem minden nő vágyik. És ez az, amit nekem eddig semelyik másik mensturációs eszköz nem adott meg igazán, csak a FUN CUP.

Bogi