12 000 Ft feletti vásárlás esetén - AJÁNDÉK FUN CUP 🎁

Minden kérdésedet megválaszoljuk!

Annak ellenére, hogy a menstruációs kelyhek egyre elteredtebbek, még mindig rengeteg kérdés merül fel velük kapcsolatban. Mi összegyűjtöttük neked a leggyakoribb kérdéseket és meg is válaszoltuk őket!

Véres leszek?

Azért vagyunk itt, hogy teljesen őszinték legyünk: igen, valószínűleg véres lesz az ujjad, amikor kiveszed, vagy amikor felhelyezed a kelyhet.  De ha van kéznél wc-papír, vagy nedves törlőkendő, minden rendben lesz.

Extra tipp: ha van rá lehetőséged, otthon ürítsd ki a kelyhet a zuhanyzóban. Így könnyen meg tudod mosni magadat és a kelyhet is.

Mennyi ideig maradhat bent?

Ez a vérzés erősségétől függ. Szerencsére a FUN CUP 4-6x több folyadékot képes összegyűjteni, mint a tampon, szóval a nehezebb napok is könnyebbé válhatnak. Azt ajánljuk, hogy naponta 1-2x ürítsd ki. Ha megtelt, azt érezni fogod, illetve ilyenkor előfordulhat szivárgás is. Általánosságban elmondható, hogy kibír 8 órát. Tehát ha munka vagy suli előtt felhelyezed, akkor elég kiüríteni, mikor hazaértél. De a vérzés erőssége természetesen mindenkinél más, így nincs egy mindenkinek megfelelő időtartam!

Gusztustalan?

Szerintünk nem. Legalábbis nem gusztustalanabb, mint bármely másik menstruációs eszköz. Persze itt kicsit jobban meg kell ismerned a testedet, hiszen a hüvelyedbe helyezed fel a kelyhet, és ki is kell ürítened – de ez egy teljesen természetes folyamat. Viszont mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik módszer a legkényelmesebb a számára.

Erős a vérzésem. Használhatom a FUN CUP-ot?

Természetesen! Az A méret 4x több vért képes összegyűjteni, mint a tamponok, a B méret pedig 6x többet.

Nem tudtam felhelyezni első alkalommal. Mit csináltam rosszul?

Minden menstruációs kehely használatát meg kell tanulni. Ebben az esetben is igaz a mondás, hogy „gyakorlat teszi a mestert”. Első alkalommal adj magadnak bőven időt: fedezd fel a hajtogatási módokat, hogy milyen érzés, meddig kell felhelyezni, stb. Tippek a felhelyezéshez: próbáld meg ellazítani az izmaidat, mélyeket lélegezni és türelmesnek lenni saját magaddal. Ha nem megy, sétálj egyet és 10 perc múlva próbáld meg újra.

 

Fontos, hogy a méhnyakad alatt helyezkedjen el a kehely. Ha szivárog, valószínűleg nem jó helyen van. Vedd ki és próbád meg újból felhelyezni. Akkor van jó helyen, ha nem is érzed, hogy bent van.

 

Az első pár ciklus során érdemes lehet betétet is használni a kehellyel együtt: így biztonságban érezheted magad és az esetleges szivárgásból sem lesz probléma.

Extra tipp: ha igazán kímélni szeretnéd a Földet, használj mosható intimbetétet!

Mi történik, ha WC-re kell mennem közben?

Alapvetően nem fog zavarni a kehely a székletürítésben sem, mivel puha szilikonból készült. A tapasztalt viszont azt mutatja, hogy WC-zés közben a kehely elmozdulhat (kintebb csúszhat), ami teljesen normális. Ajánlott kézmosás után visszatolni a helyére, vagy székletürítés előtt kivenni.

Mi van, ha közösségi mosdóban kell kiürítenem?

Ilyenkor jól jöhet, ha an nálad nedves intim törlőkendő, de WC-papírral is ki tudod törölni a kelyhet. Van, aki egy kis üveg vizet hord magával, és a WC-fölött leöblíti.

Mi van, ha beleejtem a WC-be?

A WC-ből kihalászni bármit is, nem egy nagy móka – de legalább nem a telefonodat ejtetted bele. Ha ez történne, ajánlott sterilizálni a kelyhet használat előtt. Ehhez forrald három percig egy fazékban. Fontos, hogy legyen elég víz a fazékban, és lehetőleg ne érjen a kehely a fazék aljához.

Melyik méretet válasszam?

Vannak általános javaslatok, hogy kinek, melyik méretet ajánljuk, de tudjuk, hogy minden test más – és te ismered a legjobban a tiédet!

A FUN CUP két méretben készül: egy kicsi és egy nagy méretben.

A méret: kicsi (5,3 cm; Ø 4 cm; 20 ml)
– szilárdabb szilikon a könnyebb felhelyezésért
– gyengébb vérzés esetén
– rövidebb hüvely esetén ajánlott.
B méret: nagy (5,8 cm; Ø 4,3 cm; 30 ml)
– puhább szilikon a könnyebb felhelyezésért
– erősebb vérzés esetén
– hosszabb hüvely esetén ajánlott.

Ha nem vagy biztos a méretben, válaszd a felfedező szettet, és így legalább a menstruáció könnyebb és nehezebb napjaira is lesz egy-egy darabod!

 

Felfedező szett: 1 A & 1 B méret

– ha nem tudod a méreted
– ha még sosem használtál kelyhet ezelőtt.

Milyen anyagból készült a FUN CUP?

A FUN CUP orvosi szilikonból készült, hipoallergén, nem porózus anyagból, melyen nem tudnak megtelepedni a különböző baktériumok. Havonta egyszer ajánlott kifőzéssel sterilizálni a kelyhet. A FUN CUP Németországban készült, ami azt jelenti, hogy megfelel a legszigorúbb EU-s egészségügyi előírásoknak.

Használhatom a FUN CUP-ot, ha még szűz vagyok?

A FUN CUP mögött álló szexológusok szerint igen, használhatod – az, hogy felhelyezed a kelyhet a hüvelyedbe, nem olyan, mintha szexuális életet élnél. Ha aggódsz a szűzhártya miatt, érdemes felkeresni a nőgyógyászodat, aki megvizsgál és biztosít a kehely használatáról.

Jó tudni: A szűzhártya általában nem fedi teljes egészében a hüvelyt, hanem található rajta valamilyen formájú lyuk – ezen keresztül távozik a menstruációs folyadék is.

Használhatom a FUN CUP-ot méhen belüli fogamzásgátló eszközzel? (IUD)

Ebben az esetben kérlek egyeztess a nőgyógyászoddal. Fontos, hogy ne húzd meg a jelzőszálat a kehely kihúzásakor. Érdemes lehet ebben az esetben megkérni az orvosodat, hogy vágja rövidebbre a jelzőszálat.

Használhatom a FUN CUP-ot ha hátrahajló méhem van?

Mivel nem minden hátrahajló méh egyforma, azt tanácsoljuk, hogy kérd ki orvosod véleményét.

Használhatom a FUN CUP-ot, ha nagyon erős menstruációs görcseim vannak?

Igen, használhatod. A FUN CUP kehelytől nem lesznek rosszabbak a görcseid, sőt, néhány nőnek csökkentek a fájdalmai a menstruációs kehely használatakor.

Aggódnom kell a toxikus sokk szindróma (TSS) miatt?

A TSS nagyon ritka, de nagyon veszélyes lehet. A véráramba kerülő baktériumok okozzák.

 

TSS tünetei:

  • hirtelen láz
  • remegés
  • rosszullét
  • hányás
  • izomfájdalom
  • a vérnyomás csökkenése
  • szédülés

Ha a tünetek valamelyikét tapasztalod, vedd ki a kelyhet és menj el az orvosodhoz. Mondd el neki, hogy milyen menstruációs eszközt használtál.

Ha volt már TSS-ed, nem ajánlott a FUN CUP használata.

A TSS megelőzésére kövesd a használati utasításokat.

Alapvetően azt tanácsoljuk, hogy minden új menstruációs eszköz használata előtt – így a FUN CUP használata előtt is – konzultálj az orvosoddal.

Sportolhatok vele?

Természetesen! A FUN CUP nem foszt meg semmilyen aktív élménytől – legyen az futás, úszás vagy gimnasztika.

Úszhatok vele?

Igen! Ha helyesen van felhelyezve, nem fog szivárogni!

Mi mást tehetek még a szexuális egészségemért?

Ha erősítenéd az intim izmaidat, próbáld ki a Fun Factory gésagolyóját, a SMARTBALLS-t. Ez nem csak az inkontinencia megelőzésében és a szülés utáni felépülésben segíthet, de még intenzívebb orgazmust is eredményezhet.