12 000 Ft feletti vásárlás esetén - AJÁNDÉK FUN CUP 🎁

Menstruáció fogamzásgátló tabletta mellett – Kell neked intimkehely?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy hormonális fogamzásgátló szedése mellett, gyenge vérzés esetén van-e értelme menstruációs kelyhet használni. Hiszen rengeteg nő, aki a védekezésnek ezt a formáját választotta, rendkívül kis mennyiségű vérzést tapasztal és sok esetben feleslegesnek látja beruházni egy intimkehelyre. Vajon valóban felesleges? Utánajártunk!

A hormonális fogamzásgátló tabletta

A hormonálos fogamzásgátlók használatakor szintetikus hormonokkal befolyásoljuk a természetes ciklust. A lényegük abban rejlik, hogy leállítják az ovulációt, vagyis nem lesz peteérés – így nincs minek megtermékenyülnie.

Rendszertelen menstruáció

Sokan azért választják a hormonális fogamzásgátlókat, mert ezekkel a nagyon rendszertelen ciklus szabályozhatóvá, pontosan kiszámíthatóvá válik, ezt hívjuk cikluskontrollnak.

gyenge vérzés

A megvonásos vérzés

Az a vérzés, amit a fogamzásgátló tabletta szedése során tapasztalunk, nem igazi menstruáció, hanem úgynevezett megvonásos vérzés. A vérzést a szokásos hormonadag kihagyása idézi elő, majd annak újbóli szedése szünteti meg. Ezt sokan előnyként élik meg, hiszen könnyebb, rövidebb lesz ezáltal a vérzéses napok száma. Tehát ebben az esetben nem csak a vérzés mennyisége, hanem a vérzés időtartama is lecsökken.

Mennyi az annyi? 

A menstruációs ciklus során távozó vér mennyiség minden nőnél más, de általában nem több, mint két-három evőkanál. (Tudom, jóval többnek tűnik!)

Attól függően, hogy erősebb vagy gyengébb a vérzés, általában 50-100 ml közötti folyadék ürül ki a szervezetből, ami körülbelül 35 ml tiszta vérveszteséget jelent. Mivel az ereinkben nagyjából 5 liter vér kering, az így elvesztett mennyiség pótlása a szervezetünk számára nem jelent különösebb terhelést.

Mi számít kevés vérzésnek?

Természetesen mindenkinél más, de álltában akkor beszélünk gyenge vérzésről, ha a ciklus során távozó vér túl kevés, vagyis 20 mililiternél kevesebb, illetve, ha 1-3 napon belül véget ér a vérzés.

gyenge vérzés

Kell-e neked intimkehely? 

Természetesen abba az esetben is választhatod a menstruációs kelyhet, ha a tabletta miatt gyenge a vérzésed, és elvagy napi 1-2, legkisebb nedvszívó képességű betéttel vagy tamponnal. Annyira kell figyelned ekkor, hogy a megfelelő méretű kelyhet válaszd ki – amit lentebb be is mutatunk!

Ami még szuper az intimkehelyben, hogy azt is nyomon tudod követni, mennyi volt a vérzésed, miliméterre pontosan: a kehely oldalán apró jelzések mutatják a mennyiséget. (Az „A” méret estében a 10 és a 20 ml-t)

Melyik a neked való?

Gyenge vérzéshez a FUN CUP A méretű kehely ajánlott: ez egy kisebb, 20 ml kapacitású intimkehely. Keményebb szilikonból készült, hogy minél könnyebb legyen a felhelyezés. Ha gyenge a vérzésed, simán kibír majd 12 órát is, ami alatt foglalkozhatsz az igazán fontos dolgokkal. A menstruációd miatti aggódásnak vége!

Webshopunkban megtalálod dupla kiszerelésben és Single Pack-ben is a kis méretű kelyhet– válaszd ki a számodra megfelelőt!

Mikor ajánlott még a kis méretű intimkehely?

  • tinilányoknak tökéletes választás
  • szűz lányoknak
  • nőknek, akik még nem szültek
  • bárkinek, aki szeretne egy kelyhet a gyengébb napokra
  • ha alacsony a méhnyakad, ami miatt a szárral rendelkező kelyhek kényelmetlenek lehetnek

Amikor NEM ajánlott a kis méretű kehely

Abban az esetben, ha magasan helyezkedik el a méhnyakad, nem ajánlott a kis méretű kehely. Ha bizonytalan vagy abban, hogyan kell megmérni a méhnyakad, itt egy kis útmutató. Fontos, hogy mindig menstruáció alatt végezd az önvizsgálatot!

Összegzés

A fogamzásgátló tabletta szedése nem akadály arra, hogy intimkelyhet használj, sőt! A te mindennapjaid is sokkal kényelmesebbé, egyszerűbbé és fenntarthatóbbá válnak azáltal, hogy nem kell eldobható menstruációs eszközöket használnod.

A FUN CUP intimkehely akár 12 órás védelmet nyújt majd számodra, ez azt jelenti, hogy egy gyenge vérzés esetén egész nap nem kell a vérzéseddel foglalkoznod! Ez az igazi szabadság!

Azt se feledd, hogy életed során kb. 150 kg szemetet termelsz majd csak azzal, hogy tampont és betétet vásárolsz. De a menstruációs kehellyel nem csak a Földnek teszel jót, hanem saját magadnak is, hiszen minden FUN CUP kehely 100% orvosi szilikonból készül, melyen képtelenek megtelepedni a baktériumok – ezáltal minimálisra csökkenthető a hüvelyi fertőzések és a TSS veszélye.

Szeretnél mindig értesülni a legfrissebb cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre! (Ráadásul egy 1000 Ft-os kuponnal is megajándékozunk!)

Ha maradtak benned még kérdések, amikre nem kaptál választ, keress minket nyugodtan. Tudod, itt nincsenek tabuk!

Ha pedig szeretnél még többet megtudni a FUN CUP közösségéről, kövess minket Facebookon és Instagramon.