12 000 Ft feletti vásárlás esetén - AJÁNDÉK FUN CUP 🎁

Menstruációs kehely – 10 legismertebb tévhit

menstruációs kehely

Rengeteg tévhit és félreértés kering a menstruációs kehely használat körül, amik megnehezítik ennek az alternatív menstruációs eszköznek a terjedését. Pedig már az 1920-as években felfedezték ezt a szuper kis eszközt!

Itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba és leleplezzük a tévhiteket! Ha te sem szeretnéd elhinni a féligazságokat és végre a mélyére ásnál a dolgoknak, tarts velem!

A legnagyobb tévhitek a menstruációs kehely használattal kapcsolatban

  1. „Ha a menstruációs kehely megtelik, a vér visszafolyik a méhembe”

Az igazság: hamis! A vér egyszerűen nem tud visszafolyni a méhedbe, még akkor sem, ha fejjel lefelé vagy, hiszen a méhed izmai ezt nem engedik meg. Szóval felesleges amiatt aggódnod, hogy a vér a kelyhen kívül máshová is folyna!

  1. „Szűz vagyok, nem használhatom az intimkelyhet”

Az igazság: hamis! Szűz lányok is használhatnak menstruációs kelyhet, ugyanis a szűzhártya nem fedi be teljesen a hüvelyt. Attól, hogy egy lány kelyhet használ, még nem fogja elveszíteni a szüzességét. Az lehet, hogy nehezebb a felhelyezés, egyrészt a szűkebb hvüvelybemenet, másrészt a tapasztalatlanság miatt. De nyugodtan használhatják fiatal lányok is! Sőt, gondoljatok csak bele, az ő mindennapjaikat mennyire megkönnyítheti – hiszen nem kell többé kimaradniuk a tesi óráról, és nem kell titokban a WC-be betétet bevinni (ami ilyen korban elég zavarba ejtő mutatvány lehet).

  1. „Nem kell mindig sterilizálni a kelyhet”

Az igazság: féligazság! Habár erősen ajánlott a kelyhet a menstruáció elején és végén is sterilizálni, nem kötelező! Van, aki csak a menstruáció végén sterilizálja, az elején nem, és így is tökéletesen, biztonságosan tudja használni. Természetesen, ha tiszta körülmények között tartod a forralás után (például egy erre a célra kifejlesztett táskában, mint a FUN CUP mikrobiális táskája), akkor nem feltétlen szükséges a menzesz előtt ismét forró vízbe tenned.

  1. „A menstruációs kehely folyamatosan szivárog”

Az igazság: hamis! Ha megfelelő méretű és formájú kelyhet választasz, és jól helyezed fel, akkor nem szabad szivárognia! Akár 12 óra szivárgásmentes, gondtalan órát kell biztosítania! A FUN CUP Felfedező Szettben két különböző méretet találsz, így minden szituációra, illetve az erősebb és a gyengébb napokra is lesz megoldás!

  1. „Egészségtelen egy szilikon dolgot bent hagyni órákig”

Az igazság: hamis! A FUN CUP menstruációs kehely 100% orvosi szilikonból készül, így teljesen biztonságos és higiénikus a használata! Nem porózus, tehát nem telepednek meg rajta a baktériumok, és nem szív magába semmit (a tamponnal ellentétben). A toxikus sokk szindróma (TSS) is rendkívül ritka a kehely használata során (mindössze egy ilyen esetet regisztráltak).

  1. „El fog veszni bennem”

Az igazság: ez a kedvenc tévhitem, ami természetesen hamis! A hüvelyünk nem egy fekete lyuk, amiben csak úgy bármi is eltűnhet! A menstruációs kehely semmiképp nem tud a méhszájon átjutni és felcsúszni a méhbe. Ha magasabban van a méhszájad, mint az átlagnak, akkor előfordulhat, hogy nehezebben tudod kivenni, nehezebb elérni a kehely alját. Viszont, ha guggoló helyzetben, enyhe nyomással megpróbálod, biztosan el fogod érni. A FUN CUP -nak nincs szára (ezért jobban illeszkedik a női testhez, és kényelmesebb), viszont a kehely vége enyhén bordázott, ami megkönnyíti a kivételt!

  1. „Nem lehet vele sportolni, szivárogni fog”

Az igazság: hamis! A helyesen felhelyezett kehely nem szivárog, még akkor sem, ha aktív fizikai munkát, vagy kemény sportot űzöl. Persze az sem mindegy, melyik méret, és forma az igazán neked való. A menstruációs kehellyel úszhatsz, futhatsz, biciklizhetsz – és  még annyi minden mást!

FUN CUP Tipp: vásárold meg a FUN CUP Felfedező Szettet, amiben két méretet kapsz egy csomagban!

  1. „Nem lehet vele utazni”

Az igazság: hamis! Nyugodtan utazhatsz vele, sőt, az utazás még gondtalanabb lesz, mintha tampont vagy betétet kellene használnod az út során. A FUN CUP akár 12 órát is kibír csere nélkül, így hosszú utakra is alkalmas lehet. Ha pedig nyilvános WC-ben kell cserélned, akkor sem kell kétségbe esni, összegyűjtöttük neked, mire kell ilyenkor figyelni. Olvasd el itt.

  1. „Nem tudok majd WC-re menni”

Az igazság: hamis! Menstruációs kehellyel ugyanúgy lehet WC-re menni, mint normál esetben. Ami fontos, hogy ügyeljünk a kellő higiéniára, a helyes WC-papír használatra (hátrafelé törlünk) és az alapos kézmosásra!

  1. „Nem aludhatok vele”

Az igazság: nagyon hamis! Nem csak én, hanem nagyon sok nő éppen azért szereti a FUN CUP menstruációs kelyhet, mert nyugodt alvást biztosít! Végre nem kell egész éjszaka a csúszkáló betét miatt aggódnod és reggel arra ébredned, hogy az egész lepedő véres. 12 óra nyugodt, pihentető alvás – szeretnéd végre te is megtapasztalni?

Ha szeretnél még többet tudni a FUN CUP-ról, kövess minket Facebookon vagy Instagramon!