12 000 Ft feletti vásárlás esetén - AJÁNDÉK FUN CUP 🎁

Tampon – intimkehely összehasonlítás – Mik az intimkehely előnyei?

intimkehely előnyei

A menstruációs kehely egy olyan alternatív menstruációs eszköz, amelynek rengeteg előnye van a hagyományos eszközökhöz képest, mint a tampon vagy a betét. Lehet, hogy már hallottál is egy-két ilyen érvet, azonban úgy gondoltuk, hogy hasznos lehet, ha egy csokorba szedjük mindet! Nézzük meg együtt, mik is az intimkehely előnyei!

  1. Összegyűjti a vért

A tamponnal és a betéttel ellentétben az intimkehely nem magába szívja, hanem összegyűjti a menstruációs vért. Ezáltal 4-6x több folyadék tárolására alkalmas, vagyis sokkal hosszabb ideig nyújt védelmet számodra azokon a napokon. Ezáltal minden menstruációd sokkal vidámabb és gondtalanabb lesz!

  1. Orvosi szilikonból készül

A hagyományos menstruációs eszközökkel szemben az intimkehely semmilyen egészségre káros anyagot nem tartalmaz.  A FUN CUP kizárólag hipoallergén orvosi szilikonból készül, vagyis felületén semmilyen baktérium nem tud megtelepedni. Az orvosi szilikon nem tesz kárt a hüvelyben, nem okoz száraz érzést és megvéd a hüvelyi fertőzésekkel szemben is.

Vigyázz! Mindig olyan intimkelyhet válassz, ami megbízható forrásból származik és bizonyítottan 100% orvosi szilikonból készül, mint például a FUN CUP.

intimkehely előnyei

  1. Nincs TSS

Ha intimkelyhet használsz, nem kell tartanod a toxikus sokk szindrómától, amely közismerten a tampon használatakor fordulhat elő. Miért veszélyes a tampon? Mert magába szívja a folyadékot és a szintetikus rostoknak köszönhetően kedvez a baktériumok elszaporodásának. A kehely ebből a szempontból alacsony rizikójú.

  1. Csökkentheti a menstruációs görcsöket

Több nő is beszámolt arról, hogy intimkehely használat mellett jelentősen csökkentek a görcsei, habár ezt hivatalos kutatások még nem támasztották alá. Ha kíváncsi vagy, mit tehetsz még a menstruációs görcsök csökkentése érdekében, olvasd el a témába írt cikkünket itt.

intimkehely előnyei

  1. Nincs szaga

A kehelyben lévő vér nem kezd el lebomlani, így nincs meg az a jellegzetes szaga, mint egy betétnek vagy egy tamponnak.

  1. Extrém környezetbarát

Az intimkehely előnyei közül nem szabad kihagynunk azt, hogy extrém környezetbarát megoldás! Életed során akár 150 kg szemetet is termelhetsz csak a menstruációddal, ha tampont vagy betétet használsz. Viszont, ha kehelyre váltasz, akár a zero waste menstruáció élményét is átélheted! Hidd el, a Föld hálás lesz érte!

  1. Jobban illeszkedik a testedhez

A FUN CUP kehely szakértők által lett tervezve, akik jól ismerik a női anatómiát. Enyhén hajlított alakja tökéletesen követi a női test formáját, így nem kel aggódnod a kényelmetlen nyomás miatt. A többi menstruációs kehellyel ellentétben a FUN CUP-nak nem szára, hanem szilárd, kúpos vége van a maximális kényelem érdekében. Ráadásul két méretben kapható. A méretválasztás a vérzés erősségétől függ.

  1. Elfoglalt vagy? Akkor neked találták ki!

Biztos emlékszel, hogy a FUN CUP 4-6X több menstruációs folyadékot is képes összegyűjteni, mint egy tampon. Ez azt jelenti, hogy egész nap elfeledkezhetsz a menstruációdról és foglalkozhatsz az igazán fontos dolgokkal! Akár 12 órás védelmet biztosít számodra!

  1. Sok pénzt spórolhatsz meg vele

Ha eldobható menstruációs eszközöket használsz, valószínűleg 15.000 Ft-ot költesz el évente csak a menstruációdra. A FUN CUP ezzel szemben csak 11.450 Ft, ami egy egyszeri költség, hiszen évekig használhatod! Ráadásul kettő kehely van egy csomagban, így duplán visszajön az ára! Mi mással spórolhatnál még ennyi pénzt?

  1. Kényelmes vele sportolni

Az intimkehely előnyei közé tartozik, hogy bátran sportolhatsz, futhatsz vagy akár úszhatsz is vele, hiszen nem akadályoz meg semmiben! És mindeközben láthatatlan marad: nincs kilógó szár vagy madzag. Nem szivárog, így a balestektől sem kell tartanod. Ezzel szemben a betéttel és a tamponnal kifejezetten kellemetlen élmény lehet a sportolás.

Mi hiszünk benne, hogy az intimkehely a jövő, hiszen te is láthattad, mennyi pozitív tulajdonsága van. Szerencsére egyre több nő fedezi fel a kehelyben rejlő lehetőségeket és szánja el magát a váltásra. Tudjuk, az új dolgok megtanulása nem mindig könnyű – de higgyétek el, hosszú távon igenis megéri!

Szeretnél mindig értesülni a legfrissebb cikkeinkről? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha maradtak benned még kérdések, amikre nem kaptál választ, keress minket nyugodtan. Tudod, itt nincsenek tabuk!

Ha pedig szeretnél még többet megtudni a FUN CUP közösségéről, kövess minket Facebookon és Instagramon.